Vietnamesiske rispapirruller med rejer
Det kræver ikke mange ingredienser at lave disse lækre, friske vietnamesiske rispapirruller med rejer, salat, avocado, forårsløg og thaibasilikum. Sidstnævnte giver en autentisk smag, og rullerne smager ekstra godt, hvis de bliver dyppet i sød chilisauce.
Ingredienser
til 2 personer- 1 hoved romainesalat
- 1 avocado
- 3 forårsløg
- 1 bdt thaibasilikum
- 12 stykker rispapir
- 150 g tigerrejer
- sød chilisauce
Skær romainesalaten og avocadoen i strimler. Hak forårsløgene fint.
Skyl thaibasilikummen, og pil bladene af stilkene. Stilkene skal ikke bruges.
Dyp et ark rispapir i vand i 5-10 sekunder, og læg det på en ren flade (en tallerken, et skærebræt eller bordpladen). Læg romainesalat, avocado og forårsløg på midten af arket. Fold arket ind over fyldet, og fold begge ender ind mod midten.
Læg derefter 2-3 blade thaibasilikum og 3 rejer ind i rullen, og rul den så sammen. Så kommer man til tydeligt at kunne se rejerne og de flotte grønne blade.
Gør det samme med resten af arkene, eller server alt fyldet, så I løbende kan lave de lækre rispapirruller, mens I spiser. Rullerne kan også fyldes med kylling i teryakisauce, rød peberfrugt, gulerødder, osv.
Dyp de friske vietnamesiske rispapirruller i sød chilisauce.