Tilbehør - side 17
Hurtig opskrift på skøn tzatziki med basilikum, som passer rigtig godt sammen med den græske yoghurt og agurken.
En basal, traditionel tzatziki-variant, utroligt nem at lave, smuk og snehvid at se på og så kan den serveres til en bred vifte af hovedretter.
Hjemmelavet tzatziki med frisk koriander, der giver et dejligt og anderledes pift. Kan sagtens laves dagen før den skal spises. Server f.eks. som dip, dressing eller tilbehør.
En skøn og super simpel tzatziki med strimler af squash. Hurtig at lave og perfekt som et forfriskende og opløftende supplement til de fleste retter.
Dejlig æblekompot med løg - skønt tilbehør til alt fra kød og fisk til ost.
Hvidløgsmayonnaise - også kaldet aioli - behøver ikke kun være noget man får på caféer. Man kan også lave det selv. Se opskriften her.
En herlig salat med artiskok i skiver, soltørrede tomater, løg og agurk. God til næsten enhver ret.
En klassisk salat fra østen med gode grøntsager, soja og akaciehonning.
Nem og fantastisk aubergine-kaviar, hvis cremede konsistens gør den velegnet som tilbehør eller dip til f.eks. brød, grøntsagsstænger og andre snacks.
En tomatsalat ud over det sædvanlige med aubergine, rødløg og en skøn marinade. Kan faktisk bruges som en selvstændig frokostret hvis man føler for det.
Avocadodippen er god som sundere alternativ til de fleste slags smørelser og fede dressinger. Brug den f.eks. i burgere, som tilbehør eller som dip.
Lækker, græsk salat med bagt aubergine, cherrytomater og tzatziki. Velegnet som let forret eller tilbehør til andre retter.
Nemt, skønt og sundt tilbehør. Sæt hurtigt lidt ekstra farve på middagen med bagte tomater. De går godt til bøf og kylling, men kan serveres til langt det meste.
En let balsamicodressing med akaciehonning, balsamicoeddike og olivenolie. Nemt og lækkert.
Blommer, ingefær, rødløg og brun farin gør denne chutney helt speciel.