Opskrift på forret: Kartoffelsuppe
Kartoffelsuppe fungerer hver gang - også som forret. Suppen får både smag samt jævnes af kartoflerne og i denne er de på klassisk vis sat sammen med smagen fra porre og hvidløg. Et drys basilikum giver et dekorativt, grønt look.
Ingredienser
- 1⁄2 kg kartofler
- 1 porre
- 2 fed hvidløg
- 5 tomater
- 2 bouillonterninger
- 2 1⁄2 dl fløde
- 1 potte frisk basilikum (eller tørret)
Fjern skrællen fra kartoflerne og hak dem i mindre stykker. Tilsæt tomater, porre og hvidløg. I gryden kommes to liter vand samt bouillonterninger. Det koges omkring tre kvarter til det hele er gennemkogt. Blend til konsistensen er jævn. Efter smag kan noget af fyldet evt. tages op inden, så suppen får lidt bid.
Herpå kommes suppen tilbage i gryden, der tilsættes fløde og det lades koge i 10-15 min. ved lav temperatur. Husk at røre jævnligt, så det ikke brænder på. Drys med salt og peber efter ønske.
Til slut øses suppen op og der tages basilikumblade fra planten, som drysses over hver skål. Anvender du den tørrede variant, bør det dog koges med lidt.
Bemærk at den er meget fyldig, så hvis den serveres som forret, bør mængderne være mådeholdne.