Osso buco
Osso Buco er en klassisk italiensk ret, som med rette er blevet meget populær i Danmark. Skøn simremad med masser af smag.
Ingredienser
til 3 personer- 6 skiver osso buco (Okse- eller kalveskank)
- 50 g smør
- 1 fed hvidløg
- 1 løg
- 1 gulerod
- 1 knoldselleri
- 3 dl hvidvin
- 1 ds flåede tomater
- 6 dl kalvebouillon eller oksebouillon
- persille
- salt
- peber (friskkværnet)
Før stegningen snittes kødet et par steder i kanten, så det ikke strammer under stegningen, og drysses med peber, evt. også salt. Brun kødet på begge sider i en gryde og tilsæt grønsagerne, skåret i småtern. Tilsæt tomater, bouillon og hvidvin og pres hvidløget ud i gryden. Lad gryden simre et par timer, til kødet er mørt - det må gerne slippe benet.
Hak persillen og drys den over ved servering.
Server med risotto la milanese, båndspaghetti eller kartoffelmos. Velegnet til rødvin.