Spinatpirogger
Spinatpiroggerne indeholder bl.a. sherry som tilfører en god smag til spinatblandingen. Piroggerne kan bruges i madpakken eller som en lækker forret.
Ingredienser
- 1 pk frossen butterdej
- 300 g spinat
- 1 spsk olivenolie
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk tør sherry
- 1⁄2 citron
- 1 dl parmesanost
- 1 æg
- 1⁄2 tsk salt
- peber
Frisk spinat: Rens spinaten og klip evt. de grove stilke af. Hæld i en gryde med låg på og stil på en varm kogeplade. Lad det dampe i ca. 5 min og hæld i en sigte.
Frossen spinat: Lad spinaten tø på og pres væsken ud af.
Pres hvidløg og citron og hæld i en skål sammen med olie, sherry, parmasanost og æg. Rør godt rundt og hæld spinatten ned i og bland det hele sammen.
Tilsæt også lidt salt og peber. Rul butterdejspladen ud og brug en tallerken eller kop med en diameter på ca. 7 cm til at udstikke runde plander.
Læg spinatfyldet på og fold så det bliver til en halvmåne. Luk piroggen ved at trykke kanten flad med en gaffel. Pensel med æg og stil midt i ovnen i ca. 10 min ved 200°C eller indtil de er blevet brune og sprøde.