Kylling med spinat og ost
Lækre kyllingefileter, der er fyldt med spinat og ricotta og toppet med smeltet ost, der giver en fantastisk god smag samt en mør og saftig kylling.
Ingredienser
til 2 personer- 2 fed hvidløg
- 100 g frossen spinat (optøet)
- 100 g ricotta
- 1 håndfuld basilikum
- salt
- peber
- paprika
- 2 kyllingefileter
- 75 g revet cheddarost
Fremgangsmåde
- Pres hvidløg, og blend det kort med spinat, ricotta og basilikum. Rør salt, peber og paprika i.
- Fjern evt. fedtklumper og sener fra kyllingefileterne, og skær "lommer" på tværs af kyllingen, som var det en hasselbackkartoffel. Fyld lidt af spinatblandingen i hver lomme, og drys med revet ost.
- Placer kyllingefileterne på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 25-30 minutter, eller til de er gennemstegte.
Serveringsforslag:
Servér f.eks. med ovnbagte kartofler eller rodfrugter.
Se også:
Lækre kyllingefileter med ost og sprød bacon
Hvad er ricotta?
Ricotta er en slags italiensk flødeost, der er fedtfattig og har en dejlig frisk smag. Kan du ikke finde ricotta i dagligvarebutikken, kan du bruge naturel flødeost i stedet for. Du kan også prøve med hytteost, hvis det skal være fedtfattigt.
Næringsindhold for kyllingefilet med spinat og ost
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 396 kcal | 792 kcal |
Kulhydrat | 5 g | 10 g |
Protein | 45 g | 90 g |
Fedt | 21 g | 43 g |