Aubergine-kaviar
Delikat aubergine-kaviar, som minder meget om baba ganoush. Bagt aubergine giver naturligt dippen en god grundsmag, som smukt suppleres med hvidløg, syrlig citron og tahin, en smagssammensætning som også kendes fra hummus.
Ingredienser
- 2 auberginer
- 1 tsk spidskommen
- saften fra 1⁄2 citron
- 1 dl tahin (tahini) eller creme fraiche
- 3 fed hvidløg (finthakkede)
- grønne oliven
- evt. bredbladet persille
Prik auberginerne med en gaffel og læg dem i ovnen på 180 grader i ca. 1 time. Tag auberginerne ud og lad dem køle af. Når de er afkølet, pilles skindet af og toppene skæres fra.
Miks alle ingredienser (inkl. auberginerne) til en fin masse i en foodprocessor eller med en stavmikser.
Smag til med salt og dekorer med oliven og bredbladet persille.