Kylling med cashewnødder
Kylling med karakter. Når de ristes, fremhæves cashewnøddernes sprødhed og smag. Den fungerer især godt med det spændende spektrum af pikante, syrlige, friske og søde nuancer, der leder tankerne hen på det asiatiske køkken.
Ingredienser
- 100 g usaltede cashewnødder
- 2 tsk hvidløg
- 1 tsk ingefær
- 6 1⁄2 forårsløg
- 2 1⁄2 spsk olie til stegning
- 2 1⁄2 spsk sort chilipasta
- 400 g kyllingefilet (strimlet)
- 1 dl tomatketchup
- 3 spsk fiskesauce
- 1 spsk sukker
Steg cashewnødderne, enten på en pande uden fedtstof eller i ovnen. Tag dem af varmen, når de har fået farve (men ikke er blevet brændte).
Hak hvidløg og ingefær fint og skær forårsløg i mundrette stykker.
Varm olie op i en wok og kom hvidløg, ingefær og chilipasta i. Tilfør derpå kyllingestykkerne og sautér dem i 5 minutter. Miks så ketchup og forårsløg i og til slut fiskesovs og sukker efter smag.
Bland cashewnødderne i lige før retten sættes på bordet.
Pynt evt. med de grønne toppe fra forårsløgene.