Røget laks med avocado
Det i sig selv cremede avocado bliver endnu mere cremet i mødet med creme fraiche og danner en blød kontrast til bunden af sprødt, ristet brød. Toppet med avocadokugler omviklet med røget laks fremstår forretten farverig og festlig.
Ingredienser
til 4 personer- 200 g røget laks
- 2 avocadoer
- 1 citron
- 1 dl creme fraiche 18%
- cayennepeber
- salt
- peber
- 1 bdt dild
- sandwichbrød
Flæk avocadoerne på langs og tag stenene ud. Lav små kugler af "avocadokødet" med et pariserjern eller en teske. Pres lidt citronsaft over avocadokuglerne, så de ikke bliver brune.
Skrab resten af avocadokødet ud med en ske og mos det med en gaffel. Rør det sammen med creme fraichen. Smag avocadomosen til med citronsaft, cayennepeber, salt og peber.
Rist brødet. Smør lidt avocadomos på hver brødskive. Skær tynde strimler/skiver af den røgede laks og vikl strimlerne om avocadokuglerne.
Anret kuglerne ovenpå brødet med avocadocreme.
Pynt med dild.