Mexicanske tacos med laks
De bedste mexicanske tacos med laks, guacamole og en mangosalsa der passer rigtig godt sammen med fisken. Og så er det en super nem opskrift.
Ingredienser
til 2 personer- 200 g laksefilet
- evt. lidt olie til bunden af fadet
- 4 spsk fajitakrydderi eller tacokrydderi
- 8 tacoskaller
Mangosalsa
- 1 mango
- evt. 1 rød chili eller efter smag
- 2 forårsløg (store)
- 1⁄2 agurk
- 2 tomater
Guacamole
- 3 avocadoer
- lidt limesaft eller citronsaft
- 1 fed hvidløg
- 3 spsk creme fraiche
- salt
- peber
Skær skindet af laksen, og kom fisken i et ildfast fast. Dryp evt. lidt olie i fadet inden du kommer laksen i, så den ikke brænder fast.
Drys fajitakrydderiet over laksen og på siderne. Det virker som meget krydderi, men den er god nok:-)
Dæk evt. fadet med sølvpapir. Bag i ovnen i 12-14 minutter ved 200 grader. I mellemtiden laves mangosalsaen og guacamolen.
Mangosalsa:
Skær skrællen af mangoen og skær derefter det gule frugtkød fri fra stenen i midten. Skær frugtkødet i tern.
Skyl chilien, flæk den på langs og fjern kernerne og stilken. Snit chilien fint. Skyl ligeledes forårsløgene og snit dem fint.
Skyl agurk og tomater og skær dem i tern.
Bland mangosalsaen sammen i en skål.
Guacamole:
Flæk avocadoerne på langs. Fjern stenen og tag det grønne frugtkød ud med en ske. Mos det med en gaffel, kom det i en skål og pres lidt lime- eller citronsaft over. Pres eller hak hvidløget fint og bland det i sammen med creme fraiche. Smag guacamolen til med salt og peber.
Servering:
Lun tacoskallerne i ovnen. Del laksen i mindre stykker med to gafler.
Fyld tacoskallerne med lidt guacamole, laks, mere guacamole og mangosalsa.
Velbekomme.