Mexicansk taco-fyld med tomatrelish
Lækker mexicansk specialitet på taco-fyld med tomatrelish, skøn dressing og andet tilbehør.
Ingredienser
- 250 g hakket svinekød (maks. 10% fedt)
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 1⁄2 spsk olie
- 1⁄2 dl tomatpuré
- 2 tsk tacokrydderi
- evt. 1 mango (moden)
- salt
- peber
- 6 tacoskaller
Tomatrelish
- 3 1⁄2 tomater (250 gram)
- 1 løg (evt. salatløg)
- 200 g majs
Dressing
- 1 tsk appelsinskal
- 1 spsk vineddike
- 1 spsk appelsinsaft
- 1 1⁄2 spsk olie
- salt
- peber
Tilbehør
- peberfrugt
- bønnespirer
- evt. 1 spsk revet ost
Skær et låg af tomaterne. Ryd for kerner og skær tomatkødet i tern. Pil og hak løget. Tomater, løg og majs blandes sammen i en skål. Riv appelsinskallen og bland den sammen med de øvrige ingredienser til dressingen. Smag til med salt og peber.
Dressingen hældes over grøntsagerne og der blandes godt. Løg og hvidløg hakkes fint. Svits løg og kød på pande i olie ved god varme.
Tomatpure, kryddermix, evt. mangostrimler, salt og peber tilsættes og det hele småsteger i 3-4 minutter. Smag til med salt og peber. Kom kødfyldet i tacoskallerne og pynt med strimler af peberfrugt, bønnespirer samt evt. lidt reven ost. Hæld væden fra tomatrelishen og server den til.