Æbleboller
De søde toner og den saftige krumme i disse æbleboller gør dem perfekte til f.eks. morgenmaden, et mellemmåltid eller en hyggelig eftermiddag.
Ingredienser
til 16 stk- 2 æbler
- 50 g gær
- 1 spsk salt
- 1⁄2 l vand
- 2 spsk sirup
- 250 g fuldkornshvedemel
- 600 g hvedemel
- lidt mælk til pensling
Smuldr gæren, drys salt over, og lad gæren opblødes af saltet. Imens rives æblerne på den grove side af et rivejern (æblernes kernehuse skal ikke bruges).
Hæld vandet i den opblødte gær, og rør rundt. Kom sirup, de revne æbler og fuldkornshvedemel i, og rør godt rundt.
Tilsæt hvedemelet lidt af gangen, og rør/ælt undervejs. Du kan evt. tilsætte mere hvedemel, hvis det er nødvendigt. Dæk dejen til med et klæde, og lad den hæve en times tid.
Form dejen til boller, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Pensl dem med lidt mælk.
Bag æblebollerne i ovnen i 15-20 minutter ved 200 grader.
Se også:
Hvis det godt må tage lidt længere tid, kan jeg anbefale disse lækre koldhævede grovboller.