Fantastisk mexicansk suppe med majs
Nem og cremet suppe med et mexicansk touch fra chili og majs. Baconstrimlerne giver den bløde konsistens et fantastisk sprødt modspil. Mættende og pikant hovedret, specielt god med et sejt og luftigt madbrød til.
Ingredienser
til 4 personer- 150 g bacon
- 5 forårsløg (eller halvt så mange porrer)
- 3 kartofler (store)
- 3 gulerødder
- 1⁄2 tsk chilipulver
- salt
- peber
- 1 ds hakkede tomater
- 7 dl grøntsagsbouillon
- 250 g majs (konserves)
- 2 dl fløde
Sådan laves den mexicanske suppe
- Snit baconen i smalle stykker og steg dem på en pande ved lav temperatur til de er sprøde. Fjern dem fra panden.
- Hak forårsløgene i små stykker.
- Skræl kartofler og gulerødder. Skær dem i tern.
- Steg forårsløg, gulerod og kartoffel ved høj varme på panden i fedtet fra baconen. Drys med chili, salt og en smule peber.
- Kom grøntsagerne over i en gryde og kom de hakkede tomater og bouillon i. Læg låg på og lad det koge i et kvarter.
- Tilsæt majs og lad det koge yderligere 5 minutter.
- Bland fløden i og lad det koge et par minutter mere.
- Smag den mexicanske suppe til og server den glohed, strøet med bacon-bidderne.
Serveringsforslag
Jeg kan anbefale dette brød der passer rigtig godt til suppe.
Næringsindhold for majssuppen
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 482 kcal | 1927 kcal |
Kulhydrat | 31 g | 125 g |
Protein | 12 g | 47 g |
Fedt | 33 g | 133 g |