Mørbradgryde med madlavningsfløde
Populær opskrift på mørbradgryde med madlavningsfløde. Nem at lave og et sikkert hit for både unge og gamle når den serveres til aftensmaden.
Ingredienser
til 4 personer- 1 svinemørbrad
- 1⁄2 l madlavningsfløde
- 2 dl mel
- 250 g champignoner
- 1 pk bacon
- 1 ds hakkede tomater
- 1 tsk salt
- 1 tsk peber
- hvidløgssalt
- ca. 4 spsk paprika
Melet blandes med salt og peber, mørbraden skæres i skiver og vendes i melet. Steg nu bacon og herefter mørbradbøfferne. Smid de hakkede tomater og fløde i gryden. Champignonerne vaskes, skæres i skiver og puttes i gryden sammen med salt, peber, hvidløgssalt og paprika, efter smag. Varm godt igennem og server retten.
Se også:
Mega god mørbradgryde med cocktailpølser og sprøde bacontern på toppen.
Godt tilbehør til mørbradgryden
Mørbradgryden kan f.eks. serveres med ris eller kartoffelmos, men jeg kan også varmt anbefale disse 3 slags tilbehør:
Virkelig lækker blomkålsmosGod kartoffelmos med selleriSunde grøntsagsris
Næringsindhold
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 559 kcal | 2235 kcal |
Kulhydrat | 37 g | 146 g |
Protein | 43 g | 173 g |
Fedt | 28 g | 113 g |
*Næringsberegningen omfatter kun selve mørbradgryden - ikke tilbehøret. Beregningen omfatter alt melet i ingredienslisten. Hvis du ikke bruger alt melet i retten, vil antal kalorier og kulhydrater være lavere.