Broccoli-blomkålsris
Super dejlige broccoli-blomkålsris, der er det helt perfekte tilbehør, når det skal være ekstra sundt, eller hvis man spiser low carb. Grøntsagsrisene får et herligt pift af frisk persille, der lige sætter prikken over i’et.
Gå til:
Ingredienser
til 2 personer- 1⁄2 broccoli
- 1⁄2 blomkål
- 50 g smør
- 1⁄2 bdt persille
- salt
- peber
Skyl broccoli og blomkål, og riv begge dele på den grove side af rivejernet. Du kan også sagtens bruge stokken, men så kan det være en god idé at hakke det igennem med en kniv, så konsistensen bliver mere a la ris.
Smelt smørret på en pande eller i en gryde, og svits broccoli-blomkålsrisene heri ved middel varme i ca. 2-3 minutter.
Skyl persille, hak det, og vend det i blomkålsrisene. Smag til med salt og peber og servér.
Tip:
Hvis du gerne vil lave grøntsagsrisene i ovnen, kan du følge fremgangsmåden i denne opskrift på blomkålsris lavet i ovnen.
Hvad kan man servere grøntsagsrisene til?
Low carb risene er rigtig gode som tilbehør til gryderetter og ovnretter, hvor man traditionelt ville servere almindelige ris til, såsom:
Mega nem kylling i karry i fadFantastisk ovnret med kylling, bacon og ostesovsKanongod paprikagryde med pølser
Næringsindhold for blomkåls-broccolirisene
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 253 kcal | 506 kcal |
Kulhydrat | 7 g | 14 g |
Protein | 7 g | 13 g |
Fedt | 21 g | 43 g |