Boller i karry
Vores populære opskrift på boller i karry er nem at lave og yderst velsmagende. Et sikkert hit for alle aldersgrupper.
Ingredienser
til 4 personer- 400 g hakket svinekød (magert)
- 50 g løg (revet)
- 40 g mel
- evt. 1 kartoffel (stor)
- salt
- peber
Ingredienser til sovs
- 300 g broccoli i buketter
- 4 dl mælk
- 1 hønsebouillonterning
- 20 g mel
- karry
Fremgangsmåde
Farsen røres godt sammen og formes til kødboller. De koges i en gryde med letsaltet vand. Put evt. en kartoffel i vandet mens du koger kødbollerne – det giver bedre stivelse. Kødbollerne stiger til vejrs når de er færdigkogt. De tages herefter op af vandet og lægges i en si.
Broccolibuketterne koges i letsaltet vand i ca. 3-5 min. Dryppes godt af i en si.
Mælken piskes sammen med opløst bouillonterning og karry i en gryde. Lad mælken koge op og jævn med melet. Tilsæt den kogte broccoli og varm saucen igennem.
Smag til med salt og peber.
Serveres med ris og grøntsager og evt. lune flûtes.
Se også denne opskrift på boller i karry i ovn