Forloren hare i stegeso
En god, gammel klassiker som forloren hare går man aldrig galt i byen med. Prøv at bage den i stegeso, så smagen fra baconskiverne kan få lov til at synke langsomt ned i farsen.
Ingredienser
til 5 personer- 1 løg
- 500 g hakket svine- og kalvekød
- 1 æg
- 1 dl hvedemel
- 2 spsk kalvefond eller svinefond
- salt
- peber
- 10 skiver bacon
- 1 1⁄2 kg rodfrugter (f.eks. gulerødder og persillerod)
- 4 dl vand
Sauce
- 4 spsk hvedemel
- 4 spsk vand
- 2 dl fløde eller efter smag
- 1 spsk ribsgelé
- salt
- peber
- kulør
Tilbehør
- kartofler (Kogte)
- ribsgelé
Forbered stegesoen
Fyld stegesoen med vand (både overdel og underdel), og lad den stå i blød i minimum 15 minutter.
Haren
Hak løget, og rør det sammen med det hakkede kød, æg, mel og halvdelen af fond'en. Tilsæt salt og peber, men husk, at bacon'en også er salt.
Form farsen til et farsbrød, og læg baconskiverne over.
Skræl rodfrugterne, og skær dem i grove stykker. Hæld vandet ud af stegesoen, og læg rodfrugterne i bunden. Læg den forlorne hare ovenpå.
Bland resten af fond'en med vand, og hæld det i stegesoen. Bunden af rodfrugter skal helst sørge for, at haren ikke rører vandet alt for meget (bunden af kødet må godt røre vandet).
Læg låg på stegesoen, og sæt den i ovnen på 140 grader i 3 timer. Den sidste halve time tages låget af, og ovnen skrues op på 200 graders varmluft, så bacon'en bliver sprød.
Lad den forlorne hare trække, mens saucen laves.
Sauce
Si væsken fra stegesoen gennem en sigte ned i en gryde. Bring det i kog. Ryst eller rør hvedemel og vand sammen. Rør meljævningen i saucen. Tilsæt fløde og ribsgele. Smag til med salt og peber, og giv saucen farve med kulør. Lad den koge ind til den ønskede konsistens.
Servering og tilbehør til forloren hare
Servér forloren hare med saucen, kogte kartofler og ribsgele. Rodfrugterne og løgene fra stegesoen kan også serveres til.
Tag også et kig på den helt klassiske opskrift på forloren hare som farmor lavede den