Glutenfri snobrød
Her får du opskriften på glutenfri snobrød, så selv glutenallergikere kan være med, når der skal hygges om bålet. Snobrødene smager ekstra godt med f.eks. syltetøj eller chokolade på.
Ingredienser
- 50 g gær
- 225 g glutenfri mel
- ca. 85 g majsmel (fint)
- 1 3⁄4 sojamælk (eller vand)
- 3 tsk sukker
- 1⁄4 tsk salt
- 30 g mælkefri margarine
- 1 æg (kan udelades)
- 2 tsk guar gum
- 1 spsk Husk pulver
Husk lige inden vand eller mælk blandes i melet opløses guar gum deri. Det er vigtigt, det hældes i dejen straks, da det ellers gelerer til en ubrugelig masse. Husk pulver blandes i melet, før væden tilsættes.
Dejen er meget klistret, så det er en fordel, at smøre hænderne ind i olie, før dejen sættes på pinden. Ellers er kirurghandsker en fantastisk opfindelse til dette formål.
Disse snobrød er glutenfri.