Drømmekage fra Brovst
Den klassiske, luftige drømmekage. Lige som den bør være med et strejf af vanilje og toppet med kokosmasse. Efter sigende skulle den bedste drømmekage stamme fra Brovst, en mindre by i Nordjylland. Bag den og bedøm selv.
Ingredienser
- 50 g smør
- 250 g hvedemel
- 3 tsk bagepulver
- 1 tsk vaniljepulver
- 3 æg
- 250 g sukker
- 2 dl vand
Kokosmasse
- 125 g margarine
- 1⁄2 dl vand
- 100 kokosmel
- 250 g brun farin
Fremgangsmåde
Lav et vandbad og pisk æg og sukker sammen over det.
Smør smeltes og får lov at køle lidt af. Herefter mixes det i blandingen.
Hver for sig sigtes hvedemel, bagepulver og vanilje i massen sammen med vandet.
En form på ca. ca. 30x20 cm smøres og dejen kommes heri. Den bages ved 200 grader i 20 min. (ikke på varmluft).
Opvarm en gryde og lad ingredienserne til kokosmassen smelte heri. Massen fordeles ud på kagen. Lad den derpå hvile i ca. 5 min.
Til slut kan du give drømmekagen yderligere 5 min. i ovnen og den er klar til servering.
Se også:
Drømmekage i stor bradepandeDrømmekageroulade