Rubinsteinerkage
Dejlig rubinsteinerkage med makronbund, romfromage, vandbakkelser og flødeskum.
Makronbund
- 75 g flormelis
- 125 g ren rå marcipan
- 2 æggehvider
- 1⁄4 tsk hjortetaksalt
Romfromage
- 7 1⁄2 dl piskefløde
- 4 æg
- 150 g sukker
- 10 blade husblas
- 1 1⁄2 dl vand
- 1 dl rom
Vandbakkelsesdej
- 25 g smør
- 3⁄4 dl vand
- 50 g mel
- 2 æg
- 100 g overtrækschokolade
Pynt
- 75 g mørk chokolade
- lidt guldstøv
- 75 g sukker til karamel
- 2 1⁄2 dl piskefløde
- frisk mynte (små blade)
Marcipanen rives fint på dit rivejern. Bland hjortetaksalt og flormelis og sigt det ned i marcipanen. Æggehviderne piskes til en skummet konsistens og røres sammen med marcipanblandingen til makrondejen.
Hæld den i en springform til franskbrød, som er dækket med bagepapir. Bunden bages nu i 25 min ved 200 grader (alm ovn, ikke varmeluft). Ovndøren står på klem de sidste 4 min. Lad bunden køle.
Romfromage:
Vand og sukker bringes i kog en i lille gryde, og koger ved høj varme i 2 min. Æggene piskes sammen i en skål mens sukkersirupen piskes i blanding, ganske forsigtigt. Giv det et vandbad, mens du pisker ganske let. Tag nu skålen af og pisk indholdet til bunden på skålen er kold.
Husblassen udblødes i koldt vand og overhældes med et par dråber spilkogende vand og omrøres til det smelter. Rør det nu i crememassen sammen med rom.
Fløden piskes til skum og vendes forsigtigt i crememassen.
Den kolde makronbund tages ud af springformen og læg bagepapir i formen og placer makronbunden her i, igen.Hældes i og formen stilles i køleskabet.
Vandbakkelsesdej:
Smøret bringes i kog sammen med vandet, hvorefter melet tilsættes under omrøring. Fortsæt til blandingen er blank og slipper skeen og gryden. Lad denne dej hvide lidt. Pisk æggene sammen og rør denne æggeblanding i lidt efter lidt under kraftig længere omrøring. Form kugler af dejen med en teske (med top :) og anbring disse kugler på en bageplade med bagepapir. Bakkelserne bages nu i 20 min. ved 200 grader (Brug ikke varmeluft, men alm ovn) Vandbakkelserne skal køle af til sidst og glaseres med pyntet chokolade.
Pynt:
Chokoladen brækkes i stykker og anbringes i en skål. Smelt den over et vandbad ved lav varme. De fyldte vandbakkelser overtrækkes og drysses med guld.
Desserten tages ud af springformen og stilles på et større fad. Vandbakkelserne anbringes heromkring. Sukkeret smeltes til karamel på en pande og karamelmassen hældes på et bagepapir. Når den er kold, ruller du en kagerulle over for at knuse det.
Fløden piskes til skum og kagen dekoreres. Drys det med den knuste karamel og læg pebermynteblade på.