Gammeldags bøfsandwich med sovs
Har du lyst til at lave det hele fra bunden med masser af dejligt tilbehør til så er denne opskrift lige noget for dig.
Ingredienser
til 2 personerBoller
- 1⁄4 pk gær
- ca. 2 dl vand (lunkent)
- 1⁄2 tsk sukker
- lidt salt
- 1⁄2 spsk olie
- ca. 200 g mel
Til drys
- sesamfrø
Til agurkesalat
- 1⁄4 agurk
- 1⁄2 dl sukker
- 1⁄2 dl eddike
- salt
- peber
Pommes frites
- 3 kartofler (store)
Yderligere
- syltede rødbeder
- 1⁄2 løg
- 1⁄2 dl ristede løg
- 2 1⁄2 spsk tomatketchup
- 3 spsk remoulade
Bøf
- 200 g hakket oksekød
- 1⁄2 tsk kartoffelmel
- 2 tsk kinesisk sojasauce
- 1 tsk løgpulver
- 1⁄2 tsk sort peber
- 1 tsk grillkrydderi
- ca. 1 1⁄2 spsk vand
Til skysauce
- 3 dl sky
- 2 1⁄2 spsk smør
- 1 spsk mel
- HP sauce
- engelsk sauce
- salt
- peber
Hjemmelavet remoulade
- 1 dl mayonnaise
- 1 spsk creme fraiche 18%
- salt
- hvid peber
- 1⁄2 dl syltede agurker (hakket)
- 1⁄2 dl kapers
- 1⁄2 dl asie
- evt. sukker
- sød fransk sennep
Boller:
Gær, vand, sukker, salt, og olie piskes godt sammen.
Tilsæt melet, og ælt dejen færdig. - Lad den hæve tildækket og lunt i 30 min.
Del dejen i 2 stykker, og form hvert af dem til en bolle. - Tryk bollerne flade.
Læg bollerne på en plade med bagepapir. Dæk med plastfolie, og lad bollerne hvile i 10 min.
Pensl med sammenpisket æg og drys evt. med sesamfrø. Bages 10-12 min. ved 180 grader.
Bøf:
Bland det hakkede oksekød med de øvrige ingredienser.
Form 2 flade bøffer af denne ”fars” ca. 8 - 10 cm i diameter.
NB!! Steg først bøfferne, så det passer med tidspunktet hvor de skal bruges.
Agurkesalat:
Kog en lage af eddike og sukker + lidt salt og peber. Afkøl lagen helt inden den anvendes.
Snit agurken og kom den i den kolde eddikelage og stil det hele på køl til senere.
Når agurkesalaten skal bruges drænes den for lagen.
Pommes frites:
Skræl kartoflerne og skær dem til pommes frites 1x5 cm.
Skyl pommes fritsene i rigelig koldt vand og tør dem i et viskestykke.
Steg dem i frituren v/ 160 grader, til de er bløde indeni.
Læg dem på en bakke/fad med fedtsugende papir, til de skal bruges.
Skru frituren op på 180 grader.
Når pommes fritsene skal bruges, steges de i den varme friture til de er pænt lysebrune.
Drys med lidt salt og servér dem til bøfsandwichene.
Skysauce:
Sæt den brune sky over at koge.
Brun fedtstoffet og tilsæt mel, bag igennem, afkøl lidt.
Tilsæt nu den kogende sky, pisk igennem og kog saucen i ca. 4 – 6 min.
Farv evt. m/ kulør og smag til med HPsauce, alm. engelsk sauce, salt og peber.
Hjemmelavet remoulade:
Finhak asie/agurk og kapers - Stil til side til senere.
Smag mayonnaisen og creme fraichen til med salt, peber og sød fransk sennep + evt. lidt sukker
Bland de hakkede "grøntsager" + remouladepickles sammen med den smagssatte mayonnaise m.m.
Smag nu remouladen endelig til og stil til side til den evt. skal bruges.
Færdiggørelse/anretning af bøfsandwichene:
Tag 2 tallerkner af passende størrelse (der skal være plads til både bøf m.m. og pommes frites)
Skær de 2 boller igennem og anbring bundene på hver sin tallerken – gem overbollen til senere
Kom 1 bøf på hver bund og maskér med skysaucen
Kom nu ketchup, remoulade, hakket løg, ristet løg, rødbeder og agurkesalat på bøfferne.
Læg nu overbollen på toppen af det hele og læg de velstegte pommes frites ved.
Servér det hele rygende varmt – Velbekomme!