Skinkestang
Dejlig nem lille opskrift på skinkestang, som man jo kan bruge til for eksempel brunch eller som hovedret med salat.
Ingredienser
til 4 personer- 1 bk champignoner (friske)
- Evt. lidt olie til stegning
- 1 pk butterdej
- 1 pk skinkestrimler
- 1 pk flødeost naturel eller pikant
- 1 spsk sød fransk sennep
- 1 spsk purløg (fintklippet)
- 1 tsk salt
- 1 æg
- sesamfrø
Sådan laver du skinkestangen
Rens champignonerne grundigt for jord, og skær dem i fine skiver. Svits champignonerne på en varm pande (evt. i lidt olie), til de er gyldne.
Rul butterdejen ud til en firkant.
Rør skinkestrimler, flødeost, sennep, purløg, salt og de stegte champignoner sammen i en skål.
Fordel fyldet i et jævnt lag på midten af butterdejen.
Fold dejen ind over fyldet i enderne, og skær strimler langs siderne. Læg skiftevis fra højre og venstre dejstrimlerne over fyldet - som en simpel fletning.
Pensl med æg, og drys med sesamfrø.
Bag skinkestangen ved 180 grader i 35-40 minutter.
Se også:
Butterdejsstang med skinke og pikantost