Salat som tilbehør
Rigtig lækker salat, der er virkelig god som tilbehør til både kylling, oksekød, fisk og et væld af retter.
Flere nemme tilbehørssalater
Inden vi går videre til opskriften, vil jeg lige vise dig de her tre lækre salater, der også er rigtig gode som tilbehør til mange forskellige retter:Salat med broccoli og æbleMangosalat med avocadoSpidskålssalat med ærter, mandler og feta
Og lad os så komme igang med opskriften 😀
Salaten kan nemt tilpasses efter hvilke ingredienser, du foretrækker eller har til rådighed. Vælg f.eks. selv, om du vil lave den med spidskål eller hjertesalat, om du vil bruge avocado eller feta (eller begge dele), og hvilke knasende nødder du vil komme i salaten.
Ingredienser
til 4 personer- 2 hjertesalater eller spidskål (se her hvor meget spidskål du skal bruge)
- 1⁄2 agurk
- 1 rødløg (lille)
- 250 g cherrytomater
- 1 avocado eller fetatern (jeg brugte en blanding)
- 100 g mandler eller pinjekerner eller andre nødder
Sådan laver du den perfekte tilbehørs-salat
Skyl hjertesalaterne, og dup dem tørre. Riv salaten i mundrette stykker.
Skyl agurken, og flæk den på langs. Skrab de våde kerner i midten ud, og kassér dem. Skær agurken i skiver.
Pil rødløg, og skær det i tynde skiver.
Skyl cherrytomater, og skær dem i enten halve eller kvarte afhængig af størrelsen.
Flæk avocadoen, og tag frugtkødet ud med en ske. Skær det i skiver.
Hak mandlerne groft - rist dem evt. inden for at få ekstra smag. Bruger du pinjekerner, skal de ristes af, inden de kommer i salaten.
Bland alle ingredienserne sammen, og servér med det samme.
God dressing til salaten
Jeg serverede salaten med denne nemme salatdressing - den passer rigtig godt til.
Hvis du vil bruge spidskål
Vil du hellere lave en sprød spidskålssalat, skal du i stedet for grøn salat bruge 1 lille spidskål til 4 personer. Fjern stokken på kålen, og snit det helt fint, inden du blander det sammen med de øvrige ingredienser.
Hvor meget feta skal jeg bruge?
Hvis du gerne vil komme feta i salaten, skal du beregne ca. 150 gram til 4 personer.
Fakta om opskriften
Måltid: Tilbehør
Oprindelse: Det danske køkken
Arbejdstid i køkkenet:
Næringsindhold for salaten
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 235 kcal | 941 kcal |
Kulhydrat | 9 g | 37 g |
Protein | 7 g | 30 g |
Fedt | 18 g | 70 g |
Næringsberegningen tager udgangspunkt i, at salaten laves med avocado og mandler (ikke feta og pinjekerner). Beregningen omfatter ikke dressing.
3 andre nemme salater der er gode som tilbehør
Tag også et kig på disse friske salater, der passer rigtig godt til forskellige retter:
Salat til lasagneGod salat til fisk (laks, torsk, fiskefilet osv.)Nem salat der passer til kylling
Jeg kan også anbefale denne salat til aftensmad, hvis du gerne vil have en mere fyldig salat, der både kan bruges som tilbehør og som hovedret.