Kyllingegryde
Denne gryderet med kylling er meget populær og smager rigtigt godt.
En god måde at lave fedtfattig mad på med mange gode ingredienser.
Ingredienser
til 5 personer- 6 stk kyllingebryst
- 1 spsk olie
- 2 ds hakkede tomater
- 1 grøntsagsbouillonterning
- 1 1⁄2 grøn peberfrugt
- 150 g champignoner
- 3 fed hvidløg
- 3 gulerødder
- 1 ds majs
- persille
- salt
- peber
- 4 spsk majsstivelse
- 1 glas mælk (stort)
- 1⁄2 l vand
- ris (evt. vilde ris)
Kyllingestykkerne svitses i lidt olivenolie. Når de har taget lidt farve på begge sider, tages de op og det meste fedt hældes fra gryden. Kyllingekødet ligges i gryden igen. Hæld godt en 1/2 liter vand og bouillonterning ved og de hakkede tomater. De grønne peber, der er skåret i tern, og de skiveskårede champignoner samt majsene puttes i. Gulerødderne skæres i tynde skiver eller rives og puttes i sammen med 1 fed presset hvidløg og 2 hele hvidløgsfed (de kan siden tages fra men giver god smag). Kom persillen i. Lad retten koge i knap 1 time. (Sæt ris over efter en halv times tid.) Tag kyllingestykkerne op og pil kødet af benene og læg det i gryden igen. Lav en jævning af maizena og mælk og hæld det ved. Lad retten koge i 5 minutter og så er den klar. For at retten evt. skal kunne fryses eller genopvarmes, skal persillen have kogt med.