Gryderet med kylling og pølser
Den bedste gryderet med kylling og pølser i en lækker cremet sovs - en ret, der både er proppet med smag og super nem at lave.
Ingredienser
til 4 personer- 3 peberfrugter
- 150 g gulerødder
- 150 g champignoner (kan udelades eller erstattes af flere af de andre grøntsager)
- 600 g kyllingefilet eller kyllingeinderfilet
- 2 spsk olie
- 300 g pølser eller cocktailpølser
- 2 fed hvidløg
- 2 1⁄2 spsk paprika
- 1 ds hakkede tomater
- 2 dl vand
- 1 hønsebouillonterning
- 2 1⁄2 dl fløde
- salt
- peber
Serveringsforslag
- pasta
- ris
- kartofler
Sådan laver du gryderetten
- Start med at forberede grøntsagerne. Skyl peberfrugterne, og skær dem i små tern. Skræl gulerødderne, og skær også disse i små tern. Rens champignonerne, og skær dem i tynde skiver. Sæt grøntsagerne til side til senere.
- Skær kyllingen i mundrette bidder, og krydr dem med salt og peber. Brun stykkerne af ved høj varme i halvdelen af olien.
- Skær imens pølserne i skiver. Tag kyllingen op af gryden, og tilsæt den sidste mængde olie og pølsestykkerne. Steg pølserne ved middel varme, så de får lidt farve.
- Pil hvidløg, og pres dem over pølserne. Kom grøntsagerne i gryden og steg i ca. 5 minutter.
- Tilsæt paprika, hakkede tomater og vand, og smuldr hønsebouillonterningen over. Bring det til en simren. Tilsæt fløde og de brunede kyllingestykker, og lad retten simre i ca. 10-15 minutter, til sovsen er tyknet en smule, og kyllingen er mør.
- Smag gryderetten til med salt og peber, og servér den med enten pasta, ris eller kartofler til.
Hvilke pølser er bedst at bruge i retten?
Det passer rigtig godt at bruge wienerpølser eller grillpølser i retten, men du kan også give retten et dejligt krydret strejf og bruge f.eks. chorizo eller den italienske salsiccia pølse.
Fakta om opskriften
Måltid: Hovedret
Oprindelse: Det danske køkken
Smag: Kylling, pølser, svampe, paprika, fløde
Arbejdstid i køkkenet:
Simretid:
Samlet tidsforbrug:
Næringsindhold for gryderetten
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 728 kcal | 2911 kcal |
Kulhydrat | 19 g | 78 g |
Protein | 46 g | 185 g |
Fedt | 53 g | 212 g |
Næringsberegningen omfatter kun selve gryderetten - ikke tilbehør såsom pasta, ris eller kartofler.
Flere gode gryderetter med kylling
Vil du se flere lækre gryderetter med kylling, kan jeg varmt anbefale disse opskrifter:
Gryderet med kylling og porrerGryderet med kylling, karry og kartoflerFlere lækre gryderetter med kylling