Indisk risret
Opskrift på traditionel og velsmagende indisk risret med blandt andet svinekød.
Ingredienser
til 4 personer- 5 æbler
- 2 løg
- 1 spsk olie
- 2 1⁄2 spsk karry
- 1 kg svinekød eller kylling
- 1 ps ris
- 3 gule peberfrugter
- 1 ds ananas i terninger i egen saft
- salt
Skræl æblerne, fjern kernehus, og skær dem i både. Skær løgene i skiver.
Kom olien i en wok eller gryde, og tilsæt karry. Skær kødet i mundrette stykker, tilsæt det, og brun det godt af i 10-15 minutter.
Tilsæt æbler og løg, når kødet er gennemstegt.
Vær forsigtig med at røre rundt, så æblerne ikke bliver til mos.
Lad gryderetten simre i 15-20 minutter. Rør kun for at undgå, at gryderetten brænder fast i bunden af wokken eller gryden.
Kog risene efter posens anvisning, og tilsæt dem sammen med ananasen (kan udelades).
Skær peberfrugt i skiver, og tilsæt også dem. Lad gryderetten simre i yderligere 5-10 minutter, og smag til med salt.