Grove gulerodsboller
Dejlig gulerodsboller, der er nemme at lave og utroligt luftige, selvom de har en grov krumme. Og så er de selvfølgelig også lidt sundere end almindelige boller.
Ingredienser
til 16 stk- 50 g gær
- 1⁄2 l vand
- 3 gulerødder
- 15 g salt
- 100 g grahamsmel
- 100 g fuldkornshvedemel
- 100 g knækkede hvedekerner
- 600 g hvedemel
Smuldr gæren i en skål. Rør vandet i, så gæren opløses.
Skræl gulerødderne, og riv dem på den grove side af rivejernet. Kom dem i skålet sammen med salt.
Rør grahamsmel, fuldkornshvedemel og hvedekerner i.
Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen, mens der røres/æltes. Dejen skal være fugtig, men "slippe" skålen.
Dæk dejen til med et viskestykke, og lad den hæve i ca. ½ time.
Form dejen til boller, og læg dem på en bageplade med bagepapir (dejen skal ikke slås ned/æltes igen). Lad gulerodsbollerne hæve i yderligere ½ - 1 time.
Tænd ovnen på 200 grader (varmluft).
Pensl bollerne med vand, lige inden de sættes i ovnen. Sæt evt. et ildfast fad med vand i bunden af ovnen - så bliver skorpen på gulerodsbollerne mere sej.
Bag i ca. 20 minutter.
Velbekomme - Så er der grove gulerodsboller, der kan spises med god samvittighed :-)