Lækker frokostsalat
Erstat brød med en sund salat til frokost og opnå en sundere sammensætning af dagens kost. Denne er spækket med vitaminer, jern, sunde fedtstoffer og proteiner. Og samtidig er den fyldig nok til også at være mættende.
Ingredienser
til 2 personer- 1 æg (hårdkogt)
- 1 avocado
- 200 g icebergsalat
- agurk efter smag
- peberfrugt efter smag
- 100 g frosne grønne bønner
- ca. 1 dl ris eller bulgur
- 1 ds tun i vand (à 140-150 gram) eller tilsvarende mængde frosne rejer
- 1 dl A38 eller græsk yoghurt
- evt. mandler (hakkede)
Kog ca. 1 dl. ris eller bulgur og hæld det i en skål.
Optø de grønne bønner og rejerne (gøres nemt i mikrobølgeovn, i ca. 3 min.) Hæld begge dele ned til risene/bulguren (husk at hælde vandet fra først!)
Hvis du vælger tunen i stedet for rejerne, hælder du bare vandet fra dåsen og putter tunen ned til risene/bulguren.
Skær ægget ud i firkanter. Fjern skrællen fra avocadoen og skær også den i mindre stykker.
Skyl salaten og skær den i strimler
Skær peberfrugt og agurk i mindre stykker.
Bland æg, avocado, salat, peberfrugt og agurk sammen med ris/bulgur, bønnerne, rejerne/tunen og rør forsigtigt rundt, så det bliver blandet godt.
Hæld A38/græsk youghurt over og bland rundt.
Tilsæt lidt salt og peber efter behov.
Tilsæt de hakkede mandler (kan undlades).
Skal du have gæster til frokost?
Her er gode forslag til frokostretter til gæster