Chili con carne med kaffe
Gør din chili con carne endnu mere hot - pift den op med kaffe! Retten kan varieres i det uendelige og strejfet af kaffe giver en antydet bitterhed, som komplementerer tomatsmagen, den stærke chili og kanelens sødme fantastisk.
Ingredienser
til 4 personer- 500 g hakket oksekød
- 2 ds flåede tomater
- 2 ds kidneybønner
- 1 ds tomatpuré (lille)
- 1 1⁄2 løg (store)
- 2 fed hvidløg
- 1 1⁄2 chili
- 1 kanelstang
- 1 tsk kaffebønner (fintmalede)
- 1 spsk olivenolie (eller rapsolie)
Hak løg i små tern. Skær hvidløg i tynde, fine skiver og chili i små tynde ringe. "Stærkheden" kan mildnes ved at sortere chili-kernerne fra.
Tilsæt disse ingredienser samt kødet i lidt olie i en stor gryde.
Når kødet er brunet tilsættes kidneybønner, dåsetomater og tomatpure. Lad det simre i nogle minutter. Tilsæt herefter kaffe og kanel.
Lad det simre i ca. 30 minutter og retten er klar til servering.
- Publiceret d.
- 10.03.06.
- Kategori:
- Madopskrifter ›
- Mad fra hele verden ›
- Mexicansk mad ›
- Chili con carne