Gl. dags oksesteg
God gl. dags oksesteg med løg og gulerødder. Tilberedt i rødvin og bouillon, som også giver en dejlig sauce med masser af smag.
Ingredienser
til 5 personer- 7 løg
- salt
- peber
- 1 kg oksetykkam (eller lignende)
- 2 fed hvidløg (pressede)
- 2 spsk persille (hakket)
- 1 1⁄2 dl oksebouillon
- 4 gulerødder (mellemstore)
- 1 tsk basilikum
- 2 spsk smør
- 3 spsk rødvin
Gnup kødet ind i hvidløg, basilikum, salt og peber. Klargør gulerødder og løg, skær gulderødderne i mindre stykker. Kom fedtstoffet i en gryde og brun kødet på begge sider. Kom et kødtermometer i kødet, hæld så herefter rødvin og 1/3 af bouillonen ved. Kom låg på og lad det stege ved svag varme i 20 minutter. Kom løg og gulderødder op i gryden og lad det stå og stege til termometeret viser 60 grader. Tag kødet op og put det i alufolie, lad det stå i 10 minutter. Kom persillen og det sidste bouillon op i gryden og smag til med salt og peber.
Til servering: Skær kødet ud i passende skiver og server det med løgene og gulerødderne.