Spinattærte
Spinattærten er en champion blandt tærter. Den smækre smag af spinat går godt i spænd med æggemassen og grønt og godt gennemsyrer den hele tærten, subtilt understreget af et touch af muskatnød og toppet med smeltet ost.
Tærtebund
- 1⁄2 tsk salt
- 1 dl vand
- 15 g olie
- 110 g grahamsmel
- 110 g hvedemel
Fyld
- 400 g spinat
- 1 1⁄2 dl mælk
- 100 g løg
- 2 æg
- revet ost
- revet muskatnød
- salt
- peber
Bund: Mix hvedemel, grahamsmel og salt. Kom derpå olie i. Dejen tilsættes vand og æltes en smule til den har rette, smidige konsistens. Rul den ud, kom den i en tærteform og prik med en gaffel. Bag den i et kvarter ved 175 grader.
Fyld: Svits løg og spinat i en gryde indtil væden er fordampet helt. Tilsæt krydderierne efter smag og hæld blandingen ud over bunden.
Pisk æg og mælk sammen og kom det over fyldet. Strø med revet ost.
Bag spinattærten i ca. en halv time ved 175 grader.