Spaghetti bolognese
Med fedtfattigt oksekød laves nemt en mere fedtfattig spaghetti bolognese, som stadig smager af noget. Retten er meget mere end pasta og hakket kød: Friske grøntsager, røget svinemørbrad, rødvin og velvalgte krydderier.
Ingredienser
til 4 personer- 3 zittauerløg eller rødløg
- 3 fed hvidløg
- 3 gulerødder
- 3 stilke bladselleri
- 100 g røget svinemørbrad i tern
- 400 g fedtfattigt hakket oksekød
- revet muskatnød
- oregano
- 2 laurbærblade
- havsalt
- friskkværnet sort peber
- 2 ds hakkede tomater (eller flåede tomater)
- 4 dl rødvin
- 1 glas mælk
- spaghetti
- evt. revet ost
Pil løgene og hak dem. Pres eller riv hvidløg. Skræl og riv gulerødderne. Riv bladsellerien.
Brun løg og hvidløg let, inden mørbrad, gulerødder og bladselleri tilsættes. Lad det stege en smule og tilsæt så oksekødet. Lad det stege til oksekødet er brunet. Rør godt imens. Bland derpå krydderier og hakkede tomater i. Tilføj rødvinen.
Lad det snurre i minimum en time, men gerne op til 4-5 timer (ved meget lav temperatur). Koger retten for meget ind, kan en smule mælk kommes i nogle minutter før den har kogt færdig.
Krydr evt. yderligere efter smag.
Kog pastaen og server med kødsaucen. Strø evt. med lidt revet ost (så er den dog ikke lige så fedtfattig).