Spaghetti med rucola
Denne lækre italienske pastaret med spaghetti i tomatsauce er ekstra lækker, fordi den toppes med frisk rucola og parmesan. Det giver et friskt element til retten, som også får de samme smukke farver som det italienske flag.
Ingredienser
til 4 personerTomatsauce
- 1 løg
- 2 spsk olivenolie
- 1 fed hvidløg
- 1 ds hakkede tomater
- 1 tsk hvidvinseddike
- sukker
- salt
- peber
- 2 tsk tørret oregano
Derudover
- 100 g rucola
- 80 g parmesanost
- 360 g spaghetti
- ekstra jomfruolivenolie
- salt
- peber
Tomatsauce:
Hak løg, og svits det på en pande i olivenolien. Pres hvidløget, og tilsæt det. Lad det svitse med i 3-4 minutter, og tilsæt derefter de hakkede tomater og hvidvinseddiken. Lad saucen simre i 5 minutter, og sluk derefter for varmen. Lad den køle lidt af, og kom den derefter i en blender eller foodprocessor. Blend den, og smag den til med sukker, salt og peber. Tilsæt derefter oregano, og blend igen.
Selve spaghettiretten:
Skyl rucolaen, og tør den i en salatslynge eller et rent viskestykke.
Riv parmesanen på et groft rivejern, og sæt flagerne til side.
Kog spaghettien efter anvisning på pakken. Hæld vandet fra, og bland spaghetti og tomatsauce. Anret det på tallerkener, og fordel rucolaen på toppen. Drys parmesan udover, og stænk lidt ekstra jomfruolivenolie på toppen. Krydr med ekstra salt og peber (ikke for meget salt, dog), og server straks.