Kylling Tikka Masala
Den klassiske indiske ret kylling tikka masala er også meget populær i Danmark med god grund.
Opskriften er fyldt med dejlige krydderier og giver en utroligt dejlig duft og smag.
Ingredienser
til 4 personer- 1 kg kyllingebryst (uden ben)
- smør (smeltet til pensling)
Marinade
- 4 spsk yoghurt
- 3 tsk ingefær (hakket)
- 3 tsk hvidløg (knust)
- 1⁄4 tsk hvid peber
- 1⁄4 tsk spidskommen
- 1⁄4 tsk stødt muskatnød
- 1⁄4 tsk kardemomme
- 1⁄4 tsk chilipulver
- 1⁄4 tsk gurkemeje
- 3 tsk citronsaft
- 4 tsk olie
Sauce
- 4 1⁄2 dl tomatpuré
- 1 kg tomater (hakket)
- 2 l vand
- 2 tsk ingefær mos
- 2 tsk hvidløgsmos
- 2 tsk grøn chili
- 1 tsk chilipulver
- 2 tsk stødt nellike (frøkapsler)
- 8 kardemomme frøkapsler
- salt efter smag
- 3 tsk smør
- 1 2⁄3 dl fløde
- 2 tsk ingefær skåret i tynde strimler
- honning efter smag
Pisk alle ingredienser til marinaden sammen i en stor skål. Skær kyllingebryst i mundrette stykker og tilsæt. Mariner natten over i køleskab.
Forvarm ovn til 180 grader og bag kylling i 8 – 10 minutter, pensl med smør et par gange.
Dræn for overskydende marinade, og bag yderligere 5 minutter.
Imens laves saucen. Befri peberfrugt og grønne chilipebre for kerner, og hak. Kom tomater og tomatpuré i en gryde og tilsæt ca. 2 liter vand. Tilsæt ingefær og hvidløg, grønne chilipebre, rød chilipulver, stødt nellike, kardemomme og salt. Kog over lav varme til reduceret til en tyk sauce.
Kør gennem en si, og bring atter i kog. Tilsæt smør og fløde, og rør.
Hvis saucen smager lidt syrligt, tilsættes honning efter smag.
Tilsæt ingefær strimler og rør.
Servér med kylling.