Mørbradbøffer
Denne opskrift på mørbradbøffer er ren luksus. Med lækre grøntsager til og godt kød bliver dine mørbradbøffer et sikkert hit at servere for alle du ønsker at forkæle.
Ingredienser
til 4 personer- 100 g champignoner (friske)
- salt
- peber
- 1 gulerod (stor)
- 4 tsk majsstivelse
- 2 1⁄2 dl madlavningsfløde 13%
- 2 spsk margarine eller smør
- 150 g squash
- ca. 550 g mørbrad
- 2 1⁄2 dl vand
- 1 oksebouillonterning
- persille (til pynt)
Klargør champignonerne og skær dem i stykker. Vask squashen og lav den til tynde stykker (kan gøres med en skræller til kartofler). Tag guleroden og skræl den og lav den så til stykker ligesom squashen. Tag en gryde og kom halvdelen af det valgte fedtstof op i, kom champigonerne op i og lad dem lige stå lidt. Herefter kommer du vand, oksebouillon og gulerod op i, her skal de stå lidt. Nu kan du komme 13 procent fløden, maizena (som er blandet sammen med lidt vand) og squash op i og blande det lidt. Kom passende peber og salt op i. Tag kødet og afpuds den og kom lidt salt og peber over. Tag en anden gryde og kom det sidste af fedtstoffet op i og kom så kødet op i, kom et låg over, sådan skal det stå indtil det er færdigt. Tag et flot fad og kom det fra den første gryde op i og herefter det fra den anden og slut af med persille.