Gulerodsboller med æg og honning
Saftige gulerodsboller med æg som gør dem ekstra luftige, honning som giver lidt sødme og solsikkefrø som giver en god struktur.
Ingredienser
til 15 stk- 50 g gær
- 5 dl vand (lunkent)
- 5 gulerødder (revne)
- 1 håndfuld solsikkekerner (stor)
- 3 æg
- 3 spsk honning
- 1 1⁄2 tsk groft salt
- 700 g hvedemel
- 200 g grahamsmel
Fremgangsmåde
Rør gæren ud i det lunkne vand. Bland de øvrige ingredienser i. Dejen skal være lidt klistret.
Lad dejen hæve i 30 minutter.
Form dejen til boller (brug evt. en ske), og læg dem på en bageplade med bagepapir.
Lad bollerne efterhæve i 45 minutter.
Bag gulerodsbollerne ved 200 grader i 10-12 minutter.
Se også:
Sunde gulerodsbrud
Perfekte boller til brunch
Bollerne er virkelig lækre til brunch eller morgenmad - især i selskab med disse æg og bacon muffins eller lækre røræg.
Tip
Hvis du oplever at få flade boller ud af opskriften, kan det skyldes, at mængden af væske i gulerødderne kan variere meget. Derfor kan det være nødvendigt at tilføje lidt ekstra mel til dejen. Dejen skal dog stadig være rimelig våd i det. Man kan også klemme lidt af væsken ud af gulerødderne, inden de kommes i dejen.
Kan gulerodsbollerne koldhæves?
Hvis du ønsker at lave koldhævede gulerodsboller, kan du tage et kig på denne opskrift.
Kan bollerne fryses?
Gulerodsbollerne kan sagtens fryses. Efter optøning er det rigtig godt at lune dem enten i ovnen eller på en brødrister. Så bliver de næsten så gode som nye.
Næringsindhold for gulerodsbollerne
pr. bolle | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 257 kcal | 3860 kcal |
Kulhydrat | 46 g | 690 g |
Protein | 9 g | 132 g |
Fedt | 3 g | 46 g |