Tapas - ret med tapas
Tapas kendes fra det spanske køkken og er små, hyggelige retter, som kan spises som forret, som snacks eller sættes sammen til et større måltid. Retten er designet til at opfordre folk til at tale sammen i stedet for at være alt for fokuserede på at fortære et helt måltid. Så det er bare at tale - og spise - løs.
Ingredienser
til 4 personer- 1 flute (langt - jeg brugte det her)
- 1 tomat
- 1 mozzarella ost
- frisk basilikum
- 50 g gorgonzola
- 2 spsk pesto
- 1 løg
Tænd ovnen på 200 grader.
Skær flütet i skiver som var det franskbrød. Du kan evt. varme skiverne i ovnen inden der kommes fyld på, hvis du ønsker de skal være mere sprøde. Ligeledes kan der tilsættes olivenolie, hvis du ønsker en mere våd konsistens.
Skær tomat og mozzarella i flager og fordel blandingen på 1/3 af brødskiverne. Gorgonzolaen skæres også i skiver og fordeles på 1/3 af brødene. Pesto fordeles på den den sidste 1/3.
Brødene sætte i oven i 5 - 10 minutter alt efter hvor sprøde man ønsker de skal være.
Tomat/mozarella-tapas pyntes med basilikum.
Gorgonzola-tapas pyntes med rå løg og evt. rå æggeblomme (pasteuriseret).
Pesto-tapas skal som regel have lidt kortere tid i ovnen end de restende.
Serveres som forret eller tilbehør til hovedret.
- Publiceret d.
- 08.02.07.
- Kategori:
- Madopskrifter ›
- Mad fra hele verden ›
- Europæisk ›
- Spansk mad ›
- Tapas