Coq au vin
Man kan også bruge hane istedet for kylling, men så skal det koge ca. 1 time ekstra.
Ingredienser
til 4 personer- 1 kylling (á ca. 1 kg og parteret)
- 1 tsk sojasauce
- 150 g champignoner
- 200 g løg
- 100 g bacontern
- 1 spsk smør
- 4 dl rødvin
- 1 terning hønsebouillon
- 1 tsk timian
- 1 laurbærblad
- salt
- peber
- persille (til pynt)
Kyllingestykkerne gnides med salt og peber og pensles med soya. Rens champignonerne, pil løgene og skær dem i kvarte.
Smøret smeltes på en pande og kyllingestykkerne brunes heri. Læg dem derefter i en gryde og tilsæt rødvin, bouillonterning, laurbærblad og timian. Lad det koge i 20 minutter ved svag varme.
I mellemtiden brunes først bacon, derefter løg og til sidst champignoner på panden. Kom disse ting i gryden og lad retten koge yderligere 20 minutter.
Smag til med salt og peber, drys med hakket persille og server retten.