Fransk løgfad
I et fransk løgfad fungerer løgene godt som bærende ingrediens. De giver nemlig en intens smag, som velsmagende kombineres med friske, saftige tomater. Ønsker du en skarpere smag, kan tomatpuréen erstattes med chilisauce.
Ingredienser
til 4 personer- 7 løg (mellemstore)
- vand
- lidt salt
- smør eller olie til at smøre fadet
- 2 1⁄2 tomater
- 2 1⁄2 dl kaffefløde
- 1 æg
- 1 1⁄2 dl tomatpuré eller mild chilisauce
- 1 fed hvidløg (knust)
- salt
- peber
- 1 tsk tørret timian
- 125 g revet ost
Snit løgene i ringe. Kog dem i et par min. i vand med lidt salt. Dryp løgene fri for vand. Smør et ovnfast fad og læg løgringene ud heri. Skær tomaterne i smalle både og kom dem i fadet.
Bland fløde, æg og tomatpuré i en skål. Pisk det godt sammen. Pres hvidløg og bland det i sammen med salt, peber og timian. Tilsæt størstedelen af osten – der skal være lidt tilbage til at strø over.
Hæld mikset i fadet med løg og tomater. Strø det sidste ost over.
Bag ved 225 grader i omtrent en halv time eller til retten har en god, gylden overflade.
Se også opskriften på galette - en nem fransk tærte med det lækreste fyld