Kalkun med pasta
Giv kalkunbrystet saftigt bid og lad det trække skøn smag fra saucens fyldige toner af hvidløg, hvidvin og pikant basilikum. Tilsat en smule fløde får den en god konsistens, som går perfekt med frisk pasta og flutes.
Ingredienser
- 1 kalkunbryst (á ca. 450 g)
- 2 spsk olie
- 1⁄2 peberfrugt
- 1 dl hvidvin
- 1 dl hønsebouillon
- 2 ds hakkede tomater
- salt
- peber (friskkværnet)
- frisk basilikum
- 1 1⁄2 dl madlavningsfløde 9%
- evt. majsstivelse
Tilbehør
- 4 flutes
- 200 g frisk pasta
Steg kødet i olie i en gryde, så alle siderne får farve.
Kom peberfrugt, vin, bouillon, hakkede tomater og krydderier i gryden. Lad retten snurre med låg i omkring 25 minutter. Vend kalkunbrystet nogle gange imens.
Fjern kødet fra saucen. Bland fløden i og evt. flere krydderier efter smag. Hæld saucen gennem en sigte. Jævn den evt. med majsstivelse, hvis du synes den er for tynd.
Varm flütene. Kog pastaen til den er al dente.
Tip: Snør evt. kalkunbrystet med et stykke bomuldsgarn inden tilberedningen. Så er det lettere at have med at gøre, når det skal skæres ud.
Se også denne opskrift på kalkunbryst.