Indisk ret
Autentisk indisk ret med oksekødstern i cremet og fyldig sovs med masser af smag. Dertil ris eller brød.
Ingredienser
til 2 personer- ca. 300 g oksekød i tern
- 2 spsk fedtstof til stegning
- 1 løg
- 1⁄2 grøn peberfrugt
- 1 fed hvidløg (knust)
- 5 tomater
- 2 spsk vand
- 1 tsk salt
- 2 tsk garam masala
- 1 tsk chilipulver
- 1 1⁄2 dl creme fraiche eller lignende
- evt. lidt majsstivelse til jævning
Varm fedtstoffet i en gryde, og brun kødet heri. Imens kødet brunes hakkes løg, tomater og grøn peber. Den grønne peber skal hakkes fint.
Kom de hakkede grøntsager, knust hvidløg, vand, salt, garam masala og chilipulver i gryden. Lad det simre i 10 minutter.
Tilsæt creme fraiche og giv retten et kort opkog. Hvis saucen er for tynd kan den evt. jævnes med lidt maizenamel.
Kan f.eks. serveres med basmatiris.