Indisk korma med kylling
Korma er en traditionel indisk ret med kylling og kokosmælk. Normalt bruges der en del fedtstof til denne ret, men nu kan du prøve en lidt sundere variant, hvor der også er tilsat
Ingredienser
til 2 personer- 300 g kylling (f.eks. kyllingebryst)
- lidt olie eller smør
- 2 løg (mellemstore)
- 2 peberfrugter
- 1 fed hvidløg
- 5 tomater
- 1 spsk ingefær
- 1 tsk kardemomme
- 1 tsk stødt nellike
- 2 laurbærblade
- 1 tsk salt
- 1 tsk koriander
- 1⁄2 tsk cayennepeber
- 1 tsk gurkemeje
- 1⁄2 tsk spidskommen
- 2 dl creme fraiche eller yoghurt
- 2 dl kokosmælk
- 1 dl vand
Steg kyllingestykkerne i lidt olie eller smør til de har fået farve på alle sider. Tilsæt krydderierne. Hak løg, hvidløg, ingefær og peberfrugter fint, og kom dem i. Hak tomaterne og tilsæt dem. Varm det godt igennem. Tilsæt vand, kokosmælk og creme fraiche/yoghurt. Lad retten simre 5 minutter, og smag til med ekstra krydderi, hvis det er nødvendigt.