Salat med lam
En salat, som bestemt ikke behøver at lade sig nøje med en birolle i middagen. Med både marineret, stegt lammekød, smørstegte grøntsager og frisk salat har retten masser af smag og karakter samt et forrygende, farverigt udseende. Den kan bruges som tilbehør, men kan også sagtens optræde som en hovedret.
Ingredienser
- 500 g lam
- 1 fed hvidløg (stort)
- 1⁄4 kop balsamico
- 1⁄3 kop olivenolie
- 1⁄3 kop soltørrede tomater (hæld olien fra og skær dem i små stykker)
- 15 g smør
- 250 g asparges (frisk)
- 1 rød peberfrugt
- 150 g champignoner
- salat efter smag
Steg eller grill lammekødet. Lad kødet trække lidt, så det bevarer saften. Skær det derefter i tynde skiver. Bland eddike, olivenolie, presset hvidløg og soltørrede tomater sammen i en skål og kom kødet i.
Rens og skær champignon, peber og asparges i passende stykker. Steg grøntsagerne på en pande med smør. Der skal være ”bid” i grøntsagerne.
Hæld kødet og olieblandingen på panden. Bland det godt sammen med grøntsagerne. Skær salaten og kom det i en stor skål. Hæld kødet og grøntsagerne i skålen, bland det hele sammen og servér.