Lammegryde med kartofler og pasta
Denne spændende lammegryde er en oplevelse, du garanteret aldrig har prøvet. Heri kombineres gode grøntsager, skært lammekød og kogt pasta til en anderledes gryderet, som måske ikke er ligefrem æstetisk smuk, men som til gengæld er velsmagende og har en god, fyldig konsistens. En solid hverdagsret.
Ingredienser
- 400 g lam
- 2 1⁄2 porrer
- 8 kartofler
- 1⁄4 hvidkål
- 1 1⁄2 dl pasta
- 1 1⁄2 fed hvidløg
- 1 løg
- revet ost
- brød
Smelt lidt margarine i en gryde og steg heri hakket løg og hvidløg. Lammekødet kommes derpå i gryden og brunes grundigt. Rør godt i gryden. 2-3 porrer (afhængig af størrelse) snittes i 1 cm lange stykker og kommes i gryden. Ca. 8 kartofler skrælles, skæres i tern på ca. 2 cm. og kommes også i gryden. Tilsæt ca. 1 dl vand, så det ikke brænder på.
Skær hvidkålen i fine strimler, kog det i en anden gryde og kom det derefter i gryden med lammekødet. Kog 1-2 dl pasta, også i en separat gryde, og kom det dernæst i gryden med lammekød. Derefter koges det hele i ca. 20 min. til kartoflerne er møre.
Retten kan evt. serveres med revet ost, ketchup og et stykke brød til.
Husk at lave rigeligt, da det også smager godt dagen derpå.