Spansk tapas
Simpelt og godt. På ægte, spansk tapas-manér laves denne ret af få, men kraftfulde ingredienser. De stegte champignoner suppleres skønt af skinketern eller bacon, som således tilføjer umami blandet med grøn, frisk persille.
Ingredienser
til 6 personer- 400 g champignoner (store)
- 100 g skinke (brug gerne tørret skinke) eller ristet bacon i tern
- 1⁄2 bdt persille (hakket)
- 1⁄2 citron
- lidt olivenolie
- salt
- peber
Vask champignonerne og pil stokken ud, så de er hule inden i. Dup champignonerne med et stykke citron (det forhindrer champignonerne i at blive brune). Steg champignonerne på panden i lidt olivenolie med den hule side nedaf. Imens blandes skinketern og hakket persille. Når champignonerne har fået lidt farve, vendes de og fyldet kommes i. Steg i et par minutter mere (gerne under låg). Drys med salt og peber. Serveres mens de er lune.
- Publiceret d.
- 10.01.08.
- Kategori:
- Madopskrifter ›
- Mad fra hele verden ›
- Europæisk ›
- Spansk mad ›
- Tapas