Løgtærte – Opskrift på løgtærte
Løg giver en himmelsk smag i tærte - især sammen med bacon. Vil du have mere grønt i tærten, kan jeg også anbefale denne galette med både rødløg, tomat og spinat.
Ingredienser
til 4 personerTærte
- 250 g mel
- 3 spsk olie eller smeltet margarine
- 1 æg
- 1 tsk salt
- 1 1⁄2 dl mælk
- 2 tsk tørgær
Fyld
- 4 løg (store)
- 2 rødløg
- 200 g bacon
- 1 spsk olie
- 0,13 tsk sort peber
- 1⁄2 tsk salt
- 1 tsk merian
- 1 ds creme fraiche
- 2 æg
- 150 g revet ost
Tærte:
Opløs gæren i lun mælk, tilsæt olie og æg. Kom mel og krydderier i. Ælt dejen godt. Rul dejen tynd på et meldrysset bord. Kom den i et 20-30 cm tærtefad. Lad den hæve, imens fyldet blandes.
Fyld:
Skær bacon i strimler og løgene i skiver. Brun på pande i 5-10 minutter. Bland creme fraiche, ost og æg sammen. Tilsæt krydderier. Drys løg og bacon på dejen og hæld creme fraiche blandingen over. Bag ved 200 grader i 25-30 minutter. Servér med salat.