Grydekylling med hvidvin
Kraftfuld grydekylling med bl.a. hvidvin, tomat, løg og intense oliven. Nem at lave.
Ingredienser
- 1 kylling
- 1 tsk salt
- 1⁄4 tsk peber
- 3 spsk mel
- 1 spsk margarine
- 1 løg i skriver
- 1 dl hvidvin
- 5 tomater
- 1 fed hvidløg
- 12 sorte oliven
- 2 spsk persille (hakket)
Skær kyllingen i 6-8 stykker. Drys stykkerne med salt og peber, og vend dem i mel. Brun kyllingestykkerne i lidt margarine, i en gryde. Tilsæt løg. Tilsæt hvidvin når løget er blevet mørt. Flå tomaterne, skær dem i både og kom dem i gryden. Kog ved svag varme i 10 minutter. Skær hvidløgsfeddene halvt over, på langs, og kom dem i gryden. Lad dette småsimre i 10 minutter og kom olivenerne i. Smag til med salt og peber, og drys persille over. Servér med ris og flutes.