Fedtfattige grovboller
Lækre og ovenikøbet fedtfattige grovboller, der er super saftige og har en skøn grov krumme. Revet æble og vaniljeyoghurt giver en virkelig god smag, og de kan bruges både som morgenboller, i madpakken eller som mellemmåltid.
Ingredienser
til 20 stk- 2 1⁄2 dl vand
- 3 dl Cheasy vaniljeyoghurt eller almindelig vaniljeyoghurt
- 1⁄4 dl olie
- 25 g gær
- 1⁄2 spsk salt
- 125 g grovvalsede havregryn
- 125 g rugmel
- 500 g hvedemel
- 200 g æble (revet)
- lidt mel til bordet
Derudover
- mælk (til pensling)
- evt. lidt ekstra grovvalsede havregryn (til drys)
Rør gæren ud i vandet, og tilsæt vaniljeyoghurt, olie og revet æble. Tilsæt grovvalsede havregryn, rugmel og salt. Rør dernæst hvedemelet i lidt ad gangen, til det hele er brugt. Ælt dejen godt i 5-10 minutter.
Drys mel på bordet. Del dejen i det angivne antal boller, og form dem til boller. Læg dem på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve 1 time. Pensl grovbollerne med mælk eller vand, og drys evt. med havregryn.
Bag ved almindelig ovnvarme ved 225 grader i cirka 10-15 minutter.
Se også:
Jeg kan også anbefale disse koldhævede grovboller, som gør det super nemt at friskbagte morgenboller på bordet.
Kan man koldhæve grovbollerne?
Hvis du ønsker at lade bollerne hæve natten over i køleskabet, kan du sagtens gøre det. I så fald skal du halvere gærmængden i opskriften. Lav dejen og lad den hæve 8-12 timer i køleskabet. Form herefter dejen til boller, og lad dem efterhæve, imens ovnen varmer op.
Kan man bruge andet end vaniljeyoghurt?
Du kan sagtens erstatte vaniljeyoghurten med et andet syrnet mælkeprodukt såsom A38, kærnemælk eller naturel yoghurt.
Næringsindhold
pr. bolle | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 161 kcal | 3229 kcal |
Kulhydrat | 28 g | 568 g |
Protein | 5 g | 105 g |
Fedt | 2 g | 44 g |