Gulerodsboller
Lækre, luftige gulerodsboller. Med blandingen af grovere meltyper, havregryn og hvedemel får de et godt bid uden at blive for kompakte. Friskrevne gulerødder gør bollerne lidt sundere og smager som bekendt bare prægtigt.
Ingredienser
til 16 stk- 3 1⁄2 gulerødder
- 50 g gær
- 2 1⁄2 dl vand (lunkent)
- 1 3⁄4 dl fromage frais
- 1 spsk olie
- 1 tsk sukker
- 2 tsk salt
- 3⁄4 dl hvedeklid elller fuldkornshvedemel
- 3⁄4 dl havregryn
- 3⁄4 dl durummel
- hvedemel (nok til at gøre dejen sammenhængende, men stadig blød)
Sådan gør du
- Skræl og riv gulerødderne.
- Rør gæren ud i det lunkne vand og kom derpå de resterende ingredienser i (undtagen hvedemelet).
- Når disse er mikset sammen, blandes så meget hvedemel i, at dejen får den rette konsistens: Sammenhængende, blød og smidig.
- Ælt dejen godt og tilsæt evt. ekstra mel, alt efter konsistensen.
- Lad dejen hæve med et viskestykke over i minimum 1 time.
- Slå dejen ned og ælt den kort igennem. Del den i mindre stykker (svarende til antallet af boller) og lav dem til boller.
- Beklæd en bageplade med bagepapir og læg gulerodsbollerne herpå. Lad dem hæve igen i 20 min.
- De kommes i ovnen på midterste rille ved 225 grader i 12-17 minutter.