Wok-nudler med grøntsager
Her er brugt fuldkorns wok-nudler, for at få en mere mættende ret. Man kan dog sagtens bruge helt almindelig ægnudler. Wok-nudler med grøntsager smager desuden utrolig godt med lidt sød chilisauce eller sojasauce.
Ingredienser
til 4 personer- 225 g fuldkornsnudler (eller alm. ægnudler)
- 1 spsk kokosfedt eller olivenolie
- 2 gulerødder
- 2 stilke bladselleri
- 1 fennikel
- 1 squash (skåret i både)
- 1 rød chili (finthakket)
- 2 1⁄2 cm ingefær (pillet og hakket)
- 3 forårsløg (finthakkede)
- 2 fed hvidløg (presset)
- 1 spsk sesamolie
- 1 tsk paprika
- 1⁄2 tsk kanel
- 50 ml vand (varmt)
- salt eller sojasauce
Tilbehør
- evt. sød chilisauce
- evt. sojasauce
Kog nudlerne efter anvisningen på pakken. Når de er kogte, skylles de med koldt vand og sættes til side.
Skær gulerødderne og sellerien i meget tynde strimler. Skær squash i både og svampene i kvarte.
Varm en wok pande og hæld kokosfedt eller olivenolie på og lad det varme. Lynsteg først hvidløg, ingefær, chili og paprika.
Tilsæt dernæst kanel, gulerødder, bladselleri, squash og svampe og lad det stege i 7-8 minutter.
Hvis det bliver tørt, tilsæt da lidt vand.
Tilsæt forårsløg og lad det simre i 1 minut.
Kom vand ved og lad det hele koge i 1 minut. Smag til med salt eller sojasauce. Tilsæt nudlerne og rør rundt. Hæld sesamolien i. Server med sød chilisauce og sojasauce.
Tip: Fennikel, bambus, ærter eller andet grønt kan erstatte de førnævnte grøntsager.